مکسوفر چیست؟
قرص مکسوفر با دارا بودن مقادیر بالایی از عنصر آهن (100 میلی گرم آهن المنتال به ازای هر عدد قرص)، با تامین آهن مورد نیاز بدن در مبتلایان به کم خونی ناشی از فقر آهن با اثر بر افزایش مقدار هموگلوبین خون، در رفع خستگی و افزایش سطح انرژی، بهبود سلامت پوست، مو و ناخن و بهبود عملکرد سیستم ایمنی و سیستم عصبی موثر است و به طور کلی به رفع و بهبود علائم کم خونی ناشی از فقر آهن کمک میکند.
پزشکان میگویند مصرف مکملهای آهن در کنار اصلاح رژیم غذایی در بهبود علائم کم خونی ناشی از فقر آهن نقش بسیار کلیدی و اثرگذاری دارد.
قرص آهن مکسوفر با داشتن دوز بالایی از آهن المنتال یکی از اثربخشترین مکملهای موجود در بازار است.
مکمل مکسوفر همچنین با داشتن آهن غیر یونی نگرانی مصرفکنندگان از بابت بروز عوارض گوارشی و تداخلات دارویی هنگام مصرف را کاهش میدهد.
ترکیبات قرص مکسوفر
کمپلکس آهن تری هیدروکساید پلی مالتوز
آهن مادهای معدنیست که بدن برای رشد و نمو به آن نیاز جدی دارد. وجود آهن برای ساخت هموگلوبین، پروتئینی در گلبول های قرمز خون که اکسیژن را از ریهها به تمام قسمتهای بدن حمل میکند و میوگلوبین، پروتئینی که اکسیژن را به ماهیچهها میرساند ضروریست. همچنین آهن در ساخت هورمونها نیز به کار میرود. ساخت کلاژن، سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین نیز به وجود آهن وابسته است.
کمبود آهن می تواند منجر به کم خونی، خستگی و اختلال در عملکرد سیستم ایمنی شود.
اما کم خونی ناشی از فقر آهن چیست و چه علائمی دارد؟
کم خونی ناشی از فقر آهن شایعترین نوع کم خونی است و طی این حالت با کم شدن مقادیر آهن در خون، ساخت هموگلوبین پروتئینی که در جابهجایی و حمل آهن دخیل است، مختل شده و گلبولهای قرمز خون کوچک و کوچکتر میشوند. با پیش روی این مسئله، قابلیت خون برای اکسیژن رسانی به سرتاسر بدن کمتر شده و این سرآغاز ایجاد اختلال در بسیاری از بخشهای بدن است.
افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن خفیف یا متوسط ممکن است علائم مشخصی نداشته باشند اما بروز کم خونی ناشی از فقر آهن به طور جدی تر ممکن است باعث علائم رایج کم خونی مانند رنگ پریدگی یا داشتن پوست زرد رنگ، خستگی و کمبود انرژی، تنگی نفس یا درد قفسه سینه، به ویژه با انجام فعالیت، ضعف عمومی غیر قابل توضیح، ضربان قلب تند، سردرد و وجود ناخن های شکننده و ریزش مو شود.
چه کسانی در معرض خطر ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن هستند؟
- زنان و دختران طی فرایند قاعدگی به خصوص اگر دوره های قاعدگی سنگین دارند.
- زنان باردار یا شیرده یا کسانی که به تازگی زایمان کردهاند.
- افرادی که تحت عمل جراحی بزرگ یا ضربه های فیزیکی قرار گرفتهاند.
- افراد مبتلا به بیماری های گوارشی مانند بیماری سلیاک (اسپرو)، بیماری های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون
- افراد مبتلا به زخم معده
- افرادی که تحت عمل های چاقی، به ویژه عمل های بای پس معده قرار گرفتهاند.
- گیاهخواران، وگان ها و سایر افرادی که رژیم غذایی آنها حاوی غذاهای غنی از آهن نیست (آهن سبزیجات، حتی آنهایی که غنی از آهن هستند، به خوبی آهن گوشت، مرغ و ماهی جذب نمی شود).
آهن موجود در مکمل مکسوفر به شکل کمپلکس آهن تری هیدروکساید پلی مالتوز فرآوری شده است. این کمپلکس پایدار، آهن را به شکل غیر یونی در داخل بدن حمل میکند.
فایده وجود این کمپلکس در قرص maxofer چیست؟
- جذب و اثربخشی این کمپلکس نسبت به سایر فرمهای آهن به مراتب بیشتر است.
- آب دوست بودن دیواره این کمپلکس باعث میشود تا آهن موجود در آن قابلیت حل شدن در هر PHای را داشته باشد.
- جذب این کمپلکس با مصرف شیر، لبنیات و مواد غذایی کاهش نمییابد.
- اثربخشی و کارایی این کمپلکس به فاصله مصرف آن با مواد غذایی وابسته نیست.
- کمپلکس آهن تری هیدروکساید پلی مالتوز دارای کمترین عوارض جانبی ممکن است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آهن و اثرات آن میتوانید به مقالهی (همه چیز درباره آهن)، تالیف و ترجمهی دکتر عبدالهی داروساز و متخصص فارماکولوژی مراجعه نمایید.
قرص مکسوفر برای چیست؟
- کمک به بهبود و رفع علائم کم خونی ناشی از فقر آهن با تامین مقادیر بالایی از آهن
- موثر در رفع خستگی، رنگ پریدگی و افزایش سطح انرژی
- کمک به جلوگیری از ریزش مو و رفع شکنندگی ناخن ناشی از فقر آهن
- موثر در بهبود عملکرد سیستم ایمنی، تقویت عملکرد مغز و افزایش قدرت تمرکز
- مفید جهت بهبود فرایند تقسیم سلولی
روش مصرف قرص آهن مکسوفر
دوز دارو و مدت درمان بستگی به تجویز پزشک و مقدار کمبود آهن دارد.
100 میلی گرم آهن المنتال (1 قرص در روز) در افراد بالغ و جونان (بالای 12 سال) و زیر نظر پزشک معالج یا داروساز قابل مصرف است.
این فرآورده را یک بار در روز بعد یا همراه غذا مصرف نمایید. این فرآورده را همراه با مقادیر کافی آب میل نمایید.
موارد هشدار و منع مصرف maxofer
موارد هشدار مصرف:
مکسوفر در کم خونی ناشی از فقر آهن مصرف می گردد؛ بنابراین سایر دلایل کم خونی باید قبل از شروع درمان با این فرآورده مورد بررسی و درمان قرار گیرد.
بررسی منظم نتایج آزمایشات خون در طول درمان با مکسوفر لازم است.
در بیماران مبتلا به هموکروماتوز یا تجمع آهن مصرف نشود.
قرص مکسوفر در بارداری:
در دوران بارداری و شیردهی طبق دستور پزشک معالج مصرف شود.
موارد منع مصرف:
در صورت حساسیت به آهن پلی مالتوز یا هریک از مواد جانبی از مصرف این فرآورده خودداری کنید.
این فرآورده در آنمی با منشاء غیر از کمبود آهن همچنین در صورت تجمع آهن و اختلال در جذب آهن مصرف نشود.
این فرآورده با دوز بالا می باشد و با توجه به اینکه مقدار آهن موجود در آن 122 درصد بالاتر از حداکثر مقدار مصرف مجاز روزانه است، می بایست حتما با مشورت پزشک یا داروساز مصرف شود.
این فرآورده صرفا مکمل تغذیه ای بوده و جهت تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری نمی باشد.
تداخلات دارویی قرص maxofer
از مصرف این فرآورده همزمان با مصرف آهن تزریقی اجتناب کنید.
عفونت یا تومور ممکن است باعث کم خونی شود، بنابراین فرآوردههای آهن در این گونه موارد فقط بعد از رفع بیماری اولیه و طبق دستور پزشک معالج مصرف شود.
عوارض قرص مکسوفر
هر دارو به موازات اثرات درمانی ممکن است باعث بروز بعضی عوارض ناخواسته نیز شود؛ اگرچه این عوارض در همه افراد دیده نمیشود.
عوارض جانبی احتمالی شامل: تغییر رنگ مدفوع، درد شکم، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و یبوست می باشد. در صورت مشاهده عوارض جانبی با پزشک خود مشورت نمایید.
مصرف بیش از حد آهن ممکن است باعث ایجاد هموسیدروز، افت فشار خون، نارسایی کلیوی، آسیب کبدی، افزایش قند خون، اسیدوز، لتارژی و کما شود.
در صورت مصرف بیش از حد و یا خوردن تصادفی توسط کودک بی درنگ با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم وزارت بهداشت به شماره تلفن 190 تماس برقرار نمایید.
سوالات متداول
1- قرص مکسوفر برای چیست؟
قرص آهن مکسوفر با دارا بودن مقادیر بالایی از آهن به فرم کمپلکس تری هیدروکساید پلی مالتوز و با تامین مقدار آهن مورد نیاز برای بدن در بهبود و رفع علائم کم خونی ناشی از فقر آهن مانند خستگی و رنگ پریدگی، ضعف سیستم ایمنی و اختلال عملکرد سیستم عصبی، ریزش مو و شکنندگی ناخن نقش بسزایی دارد.
2- عوارض قرص مکسوفر؟
هر دارو به موازات اثرات درمانی ممکن است باعث بروز بعضی عوارض ناخواسته نیز شود، اگرچه این عوارض در همه افراد دیده نمی شود.
عوارض جانبی احتمالی شامل: تغییر رنگ مدفوع، درد شکم، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و یبوست می باشد. در صورت مشاهده عوارض جانبی با پزشک خود مشورت نمایید.
مصرف بیش از حد آهن ممکن است باعث ایجاد هموسیدروز، افت فشار خون، نارسایی کلیوی، آسیب کبدی، افزایش قند خون، اسیدوز، لتارژی و کما شود.س
در صورت مصرف بیش از حد و یا خوردن تصادفی توسط کودک بی درنگ با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم وزارت بهداشت به شماره تلفن 190 تماس برقرار نمایید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.